Geplaatst door VFG vzw Oost-Vlaanderen op woensdag 08/04/2020 om 12:35

https://www.vfg.be/alternatieve-bereikbaarheid-tijdens-covid-19-maatregelen

Hoewel de COVID-19 maatregelen in éénieders belang zijn, hebben ze ook een impact op onze levens. Voor personen met een zorgondersteuning is deze impact vaak nog tastbaarder; reguliere diensten die hun werking stopzetten, het vrijetijdscircuit dat stilvalt, consultaties bij professionelen die niet meer toegelaten zijn, vrijwilligers die uitvallen, enz.
VFG blijft zich -nu meer dan ooit- inzetten voor personen met een handicap!

Wat kan je hier doen?

Via onze dienstverlening -Clix- screenen we de kandidaat vrijwilligers en zoeken we de juiste ‘klik’ tussen jouw ondersteuningsbehoefte en de talenten van onze vrijwilligers. VFG faciliteert een eerste kennismaking en assisteert administratief, zodat alles (van verzekering tot uitbetalen van vergoedingen) vlekkeloos verloopt. We kunnen hierbij onze recent geïnstalleerde applicatie, die een digitaal overlegmoment mogelijk maakt, inschakelen om jou live wegwijs te maken in deze dienstverlening, alsook om jou een antwoord te bieden op al jouw vragen. Met een e-mailadres en een computer kan je deelnemen aan een dergelijk gesprek. Je hoeft zelf niets te installeren en wij faciliteren de opstart.

Wat verwachten we van jou?

Omwille van de Corona-maatregelen is de invulling van de vrijwilligerstaken tijdelijk beperkt tot ‘essentiële’ ondersteunende taken. Een vrijwilliger inschakelen om boodschappen te doen kan perfect; een daguitstap maken naar de Kust is momenteel uitgesloten.

Praktisch

admin